Auteur

Mark Weber

Fotografie

Emma Pallant

Datum

28.04.21

Categorie

News

Delen

De Bijenkorf committeert zich aan Science Based Targets initiative

26 oktober 2020 – De Bijenkorf wil bijdragen aan een betere wereld met concrete duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het terugbrengen van de CO2-uitstoot en een volledig duurzamer assortiment. Nu zet het warenhuis een belangrijke nieuwe stap in zijn duurzaamheidsactiviteiten door de CO2-doelstelling af te stemmen op het Science Based Targets (SBT) initiatief.

 

De Bijenkorf sluit zich aan bij het Science Based Targets initiative (SBTi), een initiatief om de aarde met niet meer dan 1,5°C te laten opwarmen. De doelstelling is science based, dat wil zeggen in lijn met de meest actuele klimaatwetenschappelijke inzichten. Tot 2025 moet de eigen uitstoot in scope 1 en 2 met 29,4% verminderen en tot 2030 met 50,4%. Deze doelstelling betreft de uitstoot door eigen gebouwen en voertuigen door onder andere energiegebruik en verwarming.

De reductie van CO2-uitstoot wordt op verschillende manieren gerealiseerd. Het warenhuis zet hard in op energiebesparing door onnodig verbruik aan te pakken, apparatuur te vervangen door duurzamere alternatieven en toe te werken naar 100% led-verlichting. De elektriciteit wordt vergroend met GVO’s van wind- en zonne-energie uit Nederland en België en er liggen zonnepanelen op het distributiecentrum en de winkels in Eindhoven en Amsterdam. Auto’s in het leasewagenpark worden geleidelijk vervangen door elektrische auto’s.

“De goedkeuring van onze Science Based Targets is een mijlpaal in onze duurzaamheidsreis. Wij zijn enorm trots op deze stap op weg naar een groenere toekomst, maar beseffen dat er nog een lange weg te gaan is."

Meer nieuws