Datum

18.05.21

Categorie

News

Delen

Bijenkast en bijenhotel op het dak van de Bijenkorf Rotterdam

20 mei 2020 – Vandaag, op Wereld Bijendag, opent de Bijenkorf in Rotterdam een vernieuwde patio speciaal voor bijen. De op het dak gelegen patio werd de afgelopen maanden volledig heringericht met diverse bloembakken, een bijenkast en een bijenhotel. De bijenvolkeren worden vandaag door een imker in hun nieuwe verblijf geplaatst. Ook op de daken van de andere Bijenkorf winkels worden de komende weken bijenkasten en -hotels geplaatst.

De bijenkasten en bijenhotels zijn afkomstig van I Love Beeing en The Pollinators, organisaties die zich inzetten voor de bij. Het plaatsen van bijenkasten en -hotels is echter niet het enige dat de Bijenkorf doet om de bij te helpen. De ambitie is de bij per 2025 van de rode lijst met bedreigde diersoorten af te krijgen.

Justin Pariag, Sustainable Business Manager de Bijenkorf: “Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid zetten wij ons in voor de bescherming van de bij. Zo zijn in zowel de winkels van de Bijenkorf als bij online bestellingen sinds eind april 80.000 zakjes bijvriendelijke bloemzaadjes uitgedeeld, genoeg voor 50 voetbalvelden voedsel voor de bij. Verder worden in samenwerking met EMS Films (makers van o.a. De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad)​ lespakketten aan 4.000 basisscholen verstrekt.”

Om deze Wereld Bijendag extra aandacht te geven worden op 20 mei in alle Bijenkorf-winkels speciaal voor de Bijenkorf gekweekte rozen uitgedeeld.

Meer nieuws