Datum

13.10.21

Categorie

News

Delen

Ontwerp de winkel van de toekomst

ONTWERPWEDSTRIJD VOOR CREATIEVE DENKERS TOT EN MET 15 JAAR​ 

 Hoe ziet een winkel er in de toekomst uit? Kan je er alleen iets kopen of kun je er ook andere dingen doen? Wat is er te krijgen? Is het nog een echt gebouw zoals nu? Zijn er nog verkoopmedewerkers van vlees en bloed of alleen robots en computers?  

Laat je fantasie de vrije loop en bedenk een winkel die lief is voor mens, dier en milieu en waar iedereen welkom is. Je mag analoog of digitaal vertellen, tekenen, schrijven, of bouwen,
zo groot of klein als je wilt.  

Zo doe je mee
Denk je vaak na over hoe we beter met de wereld kunnen omgaan en ben je niet ouder dan 15 jaar? Dan zijn wij heel benieuwd hoe jij als onze toekomstige klant vindt dat een winkel als de Bijenkorf er later uit moet zien.  

Je mag alleen meedoen, maar ook samen met vrienden, vriendinnen, je hele klas of je sportteam. 

Stuur je ontwerp of een foto daarvan uiterlijk 31 december 2021 naar detoekomstisgroen@debijenkorf.nl. Je mag je ontwerp ook inleveren bij de klantenservice van een van onze winkels. Vergeet niet je naam, adres en leeftijd te vermelden en een uitleg bij je ontwerp. ​Als je samen met meer kinderen meedoet, vermeld dan van iedereen de naam.  

Dit kan je winnen
Er is een deskundige jury van vier mensen die heel veel van winkels, ontwerpen en duurzaamheid weten. 

De jury kiest zeven finalisten, één voor elk van de zeven winkels van de Bijenkorf. De ontwerpen van de finalisten worden in januari 2022 in de etalages van de Bijenkorf getoond. Hieruit wordt de uiteindelijke winnaar gekozen.  

Als je wint, wordt jouw idee in het echt uitgevoerd. Bovendien word je een jaar lang kinderdirecteur van de Bijenkorf. Je gaat dan bijvoorbeeld mee naar een vergadering met de directieje geeft een interview over je ontwerp van de winkel van de toekomst en je brengt een werkbezoek aan de bakkerij, waar alle taarten van de Bijenkorf vandaan komen.

De jury

Thiëmo Heilbron
Na zijn studie Biologie heeft Thiëmo de Fawaka Ondernemersschool opgericht, waar kinderen leren hoe ze duurzaam ondernemer kunnen worden. Een leuk voorbeeld daarvan was Choco Ondernemers, waarin ze een eigen fairtrade chocolademerk opzetten, van het verbouwen van de cacao tot en met het ontwerpen van een wikkel en het zoeken van investeerders. Thiëmo heeft nog veel meer toffe ideeën om de wereld te veranderen en kinderen op een positieve manier te laten kennismaken met duurzaamheid.  

Justin Pariag 
Justin heeft ervoor gezorgd dat er bij de Bijenkorf geen plastic wegwerpflesjes meer worden verkocht. En dat er op bijna alle daken van de Bijenkorf winkels kasten voor de bijen staan. En dat de Bijenkorf ieder jaar minder CO2 uitstoot, zodat het milieu minder belast wordt. Hij is namelijk hoofd duurzaamheid bij de Bijenkorf (en komt daarom vaak op de fiets naar kantoor). 

Rupert Parker Brady
Zijn beste ideeën krijgt Rupert meestal van zijn vrouw en twee kinderen, die nu 12 en 16 jaar zijn. Hij houdt veel van muziek, fietsen, lezen, reizen en de natuur, maar het meeste weet hij van winkels. Zijn Engelse familie had vroeger meerdere kledingwinkels en hij adviseert nu winkeliers, schrijft boeken en artikelen in kranten en tijdschriften over winkels, en praat er vaak over op radio, podcast, social en tv.  

Inge Schmitt
Inge is hoofd creatieve strategie bij de Bijenkorf. Door veel te reizen, zien, lezen, luisteren en met mensen te praten onderzoekt ze wat er allemaal gebeurt in de wereld om ons heen. Zo probeert ze te voorspellen wat mensen over een paar maanden leuk of belangrijk vinden en graag willen hebben. Inge woont in Amsterdam en heeft een lieve hond die Bess heet en waar ze vaak mee wandelt.

Vragen?
Wil jij, je vader, je moeder of iemand anders nog iets weten over de ontwerpwedstrijd? Lees de veelgestelde vragen en de actievoorwaarden of stuur een mail naar: detoekomstisgroen@debijenkorf.nl.

Meer nieuws