Datum

16.12.21

Categorie

News

Delen

De Bijenkorf werkt samen met fossielvrije bezorger

December 2021 – Eén van de meest ambitieuze doelstellingen in het duurzaamheidsbeleid van de Bijenkorf is om in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn. Een nieuwe stap op weg naar verwezenlijking van dit doel is de samenwerking met Red je Pakketje/Instabox, een vervoerder met een fossielvrij wagenpark die is toegevoegd aan de bestaande bezorgdiensten in Nederland. De klant kan zelf kiezen voor de optie duurzamere bezorging bij online bestellingen.   

CO2-uitstoot
Red je Pakketje, dat binnenkort zijn naam verandert in Instabox, werkt deels met busjes die rijden op HVO100. HVO staat voor hydrotreated vegetable oil, oftewel met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval. Het is een hernieuwbare brandstof waarvan de CO2-uitstoot vrijwel nihil is. Een ander deel van het wagenpark is elektrisch. Vanaf eind 2022 wil Red je Pakketje uitsluitend nog elektrisch bezorgen. Voor de Bijenkorf, die in 2021 The Climate Pledge ondertekende, betekent dit een belangrijke bijdrage aan het behalen van de CO2-doelstelling in scope 3 – oftewel de uitstoot van bedrijven waar de Bijenkorf mee samenwerkt.

Duurzaamheid in alles
Red je Pakketje is snel gegroeid sinds de oprichting in 2015. Duurzaamheid was vanaf de start – met één elektrisch busje – een belangrijk uitgangspunt. Dat uit zich niet alleen in het fossielvrije vervoer, maar ook in de relatie met hun medewerkers, zo’n 1.500 op dit moment. De pakketbezorgers zijn in dienst van het bedrijf en worden per uur betaald, waardoor ze ook tijd hebben voor een glimlach bij de deur. Inmiddels rijden er een kleine 800 fossielvrije auto’s van Red je Pakketje door heel Nederland. Het bedrijf werd dit voorjaar overgenomen door het Zweedse Instabox, waardoor nieuwe ontwikkelingen en uitbreidingen mogelijk zijn. Duurzaamheid in alles blijft daarbij echter de missie.

Meer nieuws