Datum

03.02.22

Categorie

News

Delen

Klas uit Pijnacker wint ontwerpwedstrijd De Winkel van de Toekomst

25 januari 2022 – Vandaag maakte de Bijenkorf vanuit de winkel in Den Haag de winnaar van hun ontwerpwedstrijd de Winkel van de Toekomst bekend, waarin kinderen van 6 tot 16 jaar gevraagd werd hun idee over een winkel die goed is voor mens, dier en milieu te verbeelden. Tot en met 9 maart zijn de zeven beste ontwerpen te zien in de etalages van het warenhuis. Daarnaast wordt de winnaar voor een jaar kinderdirecteur en worden enkele ideeën van de winnaar daadwerkelijk gerealiseerd. 

Duurzame toekomst van de retail
Met de ontwerpwedstrijd richt de Bijenkorf zich tot de jongere generatie – de klanten van de toekomst – om te ontdekken wat hun ideeën zijn, om zo samen bij te dragen aan een duurzame toekomst van de retail, de maatschappij en de wereld. De jury, bestaande uit Thiëmo Heilbron (oprichter Fawaka Ondernemersschool), Rupert Parker Brady (retailexpert) en Inge Schmitt en Justin Pariag van de Bijenkorf, boog zich begin januari over de inzendingen om de finalisten te kiezen. In elk van de zeven winkels van de Bijenkorf is tot en met 9 maart een van de ontwerpen te bewonderen.  

Uitvoerbaarheid, creativiteit, duurzaamheid en inclusiviteit
Vandaag werd bekend gemaakt dat groep 7a van de Mariaschool in Pijnacker de winnaar is. Volgens de jury had dit gezamenlijke ontwerp alles in zich: uitvoerbaarheid, creativiteit, duurzaamheid en inclusiviteit. In de loop van het jaar wordt een aantal van hun ideeën uitgevoerd en zij mogen een jaar lang de plek van kinderdirecteur bij de Bijenkorf invullen. 

Van glijbanen die stroom opwekken tot een Bijzonder Goed-afdeling en ramen met zonnepanelen, ideeën die op het eerste gezicht wellicht onhaalbaar klinken, maar dat zeker niet zijn. Ik ben erg nieuwsgierig naar de uitvoering. Dat deze klas collectief aan de inzending heeft gewerkt is voor mij een extra plus. Rupert Parker Brady, jurylid de Winkel van de Toekomst 

Jonge mensen laten zich minder beperken tot wat echt kán en zijn daardoor veel creatiever.  Bij de Bijenkorf zijn we dagelijks bezig met verduurzamen, met als concrete doelen CO2-neutraal te zijn in 2040 en een volledig duurzamer assortiment te bieden in 2025. De ideeën van de kinderen hebben mij geïnspireerd weer echt buiten de kaders te denken. Justin Pariag, Manager Sustainable Business bij de Bijenkorf 

De toekomst is groen
De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de duurzaamheidscampagne van de Bijenkorf De Toekomst is Groen en de ambitie van het warenhuis om voorop lopen in de transformatie en verduurzaming van de retail. Uit een in 2021 uitgevoerd onderzoek bleek dat een overgrote meerderheid van de Nederlandse consumenten vindt dat het fysieke warenhuis moet blijven bestaan, vooral als plek om geïnspireerd te worden. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Veel Nederlanders vinden dat winkels hierin hun verantwoordelijkheid moeten nemen en blijken open te staan voor ‘groene’ diensten die de levensduur van spullen verlengen, zoals huren, tweedehands kopen, inzameling en reparatie. De Bijenkorf gaf afgelopen jaar vintage kleding een permanente plek in het assortiment en startte met een verhuurservice voor servies.  

Klas uit Pijnacker wint ontwerpwedstrijd De Winkel van de Toekomst

Meer nieuws