Dopper

Delen

Dopper heeft een missie: het gebruik van wegwerpwaterflesjes overbodig maken om zo de wateren van de wereld te beschermen. Iedere verkochte Dopperfles draagt bij aan o.a. campagnes en educatieve programma’s om het bewustzijn rondom plasticvervuiling te vergroten en het opzetten en uitvoeren van schoon-drinkwaterprojecten in Nepal.  

Dopper staat voor duurzaamheid in alles wat ze doen. Zo zijn ze het eerste herbruikbare waterflessenmerk ter wereld dat voor de gehele huidige collectie Cradle to Cradle CertifiedTM is. Dit is ’s werelds meest toonaangevende standaard voor veilige, circulaire en verantwoorde materialen en producten. De Dopper Original is gecertificeerd op het zilveren niveau, de andere flessen op het bronzen niveau.   

Daarnaast worden alle Doppers duurzaam geproduceerd. De Dopper Original wordt in Nederland volledig op windenergie geproduceerd. De Dopper Steel, Insulated en Glass worden duurzaam geproduceerd in China. Het verschepen van Doppers uit China gebeurt op biobrandstof, in samenwerking met het GoodShipping Program.

Doppers ultieme ambitie is het maken van een volledig circulaire fles, gemaakt van 100% biobased of gerecycled materiaal.