Dr. Hauschka

Delen

Dr. Hauschka maakt al sinds 1967 100% natuurlijke cosmetica voor  effectieve gezichts- en lichaamsverzorging, make-up en behandelingen. Duurzaamheid zit dus al meer dan een halve eeuw in hun DNA. ‘Clean beauty’ is voor hen geen trend, maar traditie. “Dr. Hauschka cares beyond personal care”, betekent goed voor jezelf zorgen en voor de wereld om je heen.  

De cosmetica van Dr. Hauschka is ontwikkeld vanuit een holistische gedachte: eerst kijken naar wat de huid écht nodig heeft om in balans te komen en  zichzelf te herstellen, en dan welke oplossing de natuur daarvoor biedt, om dat vervolgens te combineren in effectieve huidverzorging. 

Dr. Hauschka’s cosmetica is niet alleen goed voor de gebruiker, maar ook voor de planeet. Met trots dragen ze het NaTrue-keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Dit garandeert dat er geen synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen, microplastics of genetisch gemodificeerde componenten in de producten zitten.  De ingrediënten van Dr. Hauschka komen uit hun eigen biodynamische tuin in Eckwälden, Duitsland, Hier gebruiken ze geen pesticiden of kunstmatige meststoffen, maar voeden ze de grond met compost uit eigen tuin – een gesloten kringloop als het ware. Ingrediënten die van elders in de wereld komen, zijn afkomstig uit biologische fair trade-projecten die garanderen dat de boeren daar er een eerlijke prijs voor krijgen. 

De producten worden niet getest op dieren en zijn verpakt in gerecycled materiaal.

 

Dr. Hauschka

Dr. Hauschka heeft de volledige productieketen vanuit Duitsland in kaart gebracht:  van onderzoek in eigen laboratorium tot de samenstelling van producten, en  van de winning van grondstoffen tot aan productie.