Levi’s

Delen

Duurzaamheid is iets waar Levi’s vanaf dag één aan werkt. Duurzaam leven gaat over doen wat goed is voor de planeet en voor elkaar. Het gaat over bewust consumeren. Beter kopen, langer dragen.  

Duurzaamheid zit in het dna van Levi’s en is verweven met alles wat ze doen, van de manier van zakendoen en de positionering tot hoe ze reageren op wat de wereld, het bedrijf en de mensen nodig hebben. Voor Levi’s betekent vooruitgang water besparen, afval beperken en uitstoot verminderen. Ze werken er hard aan om hun kleding beter te maken voor de planeet.  

Met Water<Less, een methode van denimafwerking met minder water, bespaart Levi’s miljoenen liters water en laat het merk zien ervan bewust te zijn dat elke druppel telt. Sinds de introductie in 2011 heeft deze innovatieve waterbesparende technologie geholpen om 3,5 miljard liter water minder te gebruiken. Levi’s bespaart met deze techniek tot 96% van het water dat normaal gesproken wordt gebruikt bij het afwerken van denim, de laatste fase in het maken van een spijkerbroek.  

Naast de voortdurende inzet om water te besparen en te recyclen met de Water<Less-technologie, introduceert Levi’s nu ook een nieuwe reeks waterbesparende, boomvriendelijke en afvalverminderende stijlen, die op verantwoorde wijze zijn gemaakt met behulp van duurzame vezels en innovatieve technologieën onder het motto: betere kleren, betere keuzes, betere planeet.