Marc O’Polo

Delen
Marc O’Polo

Duurzaamheid is al sinds de oprichting in 1967 stevig verankerd in de bedrijfsfilosofie van Marc O’Polo, dat op weg is om “van duurzaamheid het nieuwe normaal te maken”.

De duurzaamheidsstrategie van Marc O’Polo bestaat uit 10 specifieke thema’s.

01 Duurzame producten
De affiniteit met natuurlijke materialen hoort bij de kernwaarden van het merk. Het bedrijf streeft ernaar om in 2023 alleen nog producten aan te bieden die aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden voldoen door het gebruik van gecertificeerde, gerecyclede en innovatieve materialen.

02 Sociale verantwoordelijkheid en mensenrechten
Marco O’Polo is lid van amfori BSCI en de Fair Wear Foundation, die een permanente verbetering van werkomstandigheden binnen de internationale leveringsketen bevorderen.

03 Milieu
Marc O’Polo hanteert een proactieve aanpak om negatieve gevolgen voor het milieu te verminderen, voornamelijk door het verlagen van het waterverbruik, een beperkte inzet van schadelijke chemicaliën en een vermindering van de hoeveelheid afval.

04 Traceerbaarheid binnen de leveringsketen
Het voorraadbeheersysteem van Marc O’Polo is grotendeels gedigitaliseerd. Hierdoor wordt de weg die een product aflegt steeds beter inzichtelijk.

05 Stakeholdermanagement
Marc O’Polo informeert alle belanghebbenden regelmatig over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid via webinars, evenementen en door de integratie van de zogenoemde Sustainable Development Goals.

06 Klimaatprestaties
In samenwerking met ClimatePartners streeft Marc O’Polo ernaar om in 2025 een volledig klimaatneutraal merk te zijn. In 2023 wil het bedrijf toetreden tot de Science Based Targets Initiative (SBTi), een internationaal initiatief om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 °C.

07 Transport en logistiek
Marc O’Polo optimaliseert zijn mobiliteitssysteem voor medewerkers o.a. via een financiële bijdrage aan woon-werkverkeer via de trein en het leasen van (e)-bikes. De CO2-uitstoot wordt verder verlaagd door luchtvracht tot een minimum te beperken en via de ontwikkeling van een duurzaam mobiliteitsconcept.

08 Verpakking
De hoeveelheid verpakkingsmateriaal is al aanzienlijk verminderd en vervangen door duurzamere opties. In samenwerking met TEXAID werd de online retourservice verbeterd en in 2023 wordt een nieuwe verpakkingsstrategie met recyclebare en retourneerbare verpakkingen geïntroduceerd.

09 Energie
De energie-efficiëntie wordt gemeten via een energiebeheersysteem met regelmatige audits op het hoofdkantoor en in de winkels. In 2023 zal de energie-efficiëntie verder worden geoptimaliseerd door het gebruik van 100% hernieuwbare energie in Duitsland, waarna andere landen zullen volgen.

10 People empowerment
Marc O’Polo staat in 2021 op de tweede plaats van de ranglijst van ‘Working in Fashion’, een onderzoek dat jaarlijks in Duitsland wordt uitgevoerd naar de beste werkgevers binnen de mode-industrie. De bedrijfsfilosofie is gebaseerd op een liberale, open geest om internationaliteit, individualiteit en diversiteit te bevorderen.