Organic Basics

Delen

"Duurzaamheid is de kern van wat we doen"

Het Deense merk Organic Basics maakt ondergoed, sportkleding en sokken voor mannen en vrouwen. Alles wordt CO2-neutraal gemaakt in Europa met organische, gerecyclede en milieuvriendelijke materialen en ontworpen volgens deze principes.

Organic Basics is een zogenoemde B Corp organisatie. B Corp staat voor Benefit Corporation. Bedrijven met het B Corp certificaat streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie.

Als lid van ‘1% for the Planet’ steunt het merk het milieu met elk verkocht product.  Ze streven ernaar om de biodiversiteit te herstellen, gemeenschappen te versterken en klimaatverandering tegen te gaan.

Om de Dag van de Aarde 2020 te vieren, doneerde Organic Basics de volledige omzet van deze dag aan Rewilding Europe. Rewilding Europe is een organisatie die een progressieve aanpak hanteert voor natuurbehoud door van Europa een wildere en meer biodiverse plek te maken. Ze steunen ook het lopende werk van Rewilding Europe in de Centrale Apennijnen, een corridor van 40.000 hectare met een groot potentieel aan wilde dieren in Midden-Italië.

Organic Basics