De bijen episode

Delen
De bijen episode

Helaas gaat het door onder andere klimaatverandering, bestrijdingsmiddelen en oprukkende verstedelijking slecht met de bij. In Nederland staat ruim de helft van de 350 bijensoorten op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Onze ambitie is hem daar in 2025 van af te hebben. 

Sinds 2014 zet de Bijenkorf zich actief in voor het behoud van de bij. Omdat we de Bijenkorf heten, maar vooral omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu. Door het verspreiden van stuifmeel zorgen honingbijen, wilde bijen en hommels ervoor dat we kunnen genieten van groenten en fruit, maar ook van bijvoorbeeld mosterd en zonnebloemolie. Bijen zorgen feitelijk voor 1/3 van elke hap die wij eten. Zonder bijen zou ons bord er dus heel anders uitzien. 

Wat we doen
Samen met het platform The Pollinators zetten we ons in voor de bij en andere bestuivers. Dat doen we door bewustzijn op gang te brengen bij zoveel mogelijk mensen door acties, donaties en voorlichting. We stellen bijvoorbeeld gratis lespakketten beschikbaar aan basisscholen. En bijna ieder jaar delen we op Nationale Zaaidag zakjes biologische bloemzaadjes uit om voor meer voedsel voor de bij te zorgen.
Verder hebben we een bijenvolk in Artis geadopteerd en een bijenhotel bij ons distributiecentrum in Tilburg geplaatst. Ook staan er bijenkasten op de daken van al onze winkels. En binnen ons assortiment geven we de voorkeur aan producten van materialen waar minder of geen bestrijdingsmiddelen aan te pas zijn gekomen, zoals biologische katoen.  

Help de bij redden
Zelf kan je ook makkelijk iets doen om de bij te helpen.  

Credits

Datum

28.04.21

Meer campagnes