“De eettafel is een verbindende plek”

Delen

Carla Peters, The Table

De meest mooie momenten delen we met elkaar aan tafel. Met de wens om mensen op een fijne manier bij elkaar te brengen begon Carla Peters samen met haar compagnon Stephan Zeijlemaker het duurzame serviesgoedmerk The Table; alles wat nodig is voor een prachtig gedekte tafel voor die bijzondere momenten, dat op alle fronten zo duurzaam mogelijk wordt gemaakt. Carla: “We vinden het iets moois om mensen bij elkaar aan tafel te hebben; het is een verbindende plek. Ons doel is om alles te creëren wat hiervoor nodig is, van ons handgemaakte servies en glaswerk tot tafellinnen.”

Dat het een duurzaam merk zou worden was iets volledig vanzelfsprekends voor Carla. “The Table begon vanuit een ambitie om volledig duurzaam te zijn, gefocust op zowel het sociale als het groene aspect. Zo gebruiken we veel gerecyclede materialen, werken we samen met ambachtsmensen over de hele wereld volgens de normen van de World Fair Trade Organization, zijn we plasticvrij en compenseren we onze CO2-uitstoot.” Het feit dat The Table tijdloze basics maakt draagt ook bij aan de duurzaamheid van het merk, stelt Carla. “We willen mensen inspireren onze producten te mixen met spullen die ze thuis al in de kast hebben staan, zodat het volledig past bij iemands persoonlijke stijl en daardoor met meer plezier gebruikt wordt.”

Verhuur is een nieuwe service, die het merk samen met de Bijenkorf introduceert. “We willen niet dat je alles weggooit en vervolgens alles bij ons koopt. Dat is totaal niet duurzaam en ook niet nodig. Je kunt beter investeren in mooie dingen die lang meegaan, maar soms wil je gewoon even wat anders. Dan kun je bij ons serviesgoed huren bestaande uit drie sferen voor een speciale gelegenheid aan tafel; van het klassieke White & Chic tot het bijzondere Shapes & Shades of het stoerdere Night & Grey-thema. Vervolgens lever je alles weer in en maken wij het schoon.”

Voor Carla is het creëren van een ervaring de belangrijkste drijfveer van het merk. “Alles wat je tijdens een diner nodig hebt verzorgen wij, inclusief tafelschikking- en bloementips én een playlist. We willen het mensen makkelijk maken en ze een ware ervaring bieden, waardoor ze zich volledig kunnen focussen op de aanwezige familie en vrienden. Uiteindelijk denken we niet vanuit bordjes, maar welke elementen bijdragen aan die fijne avond.”

Credits

Auteur

Lara Oliveri

Datum

30.08.21

Meer artikelen