Het verhaal van Xupes

Delen
Het verhaal van Xupes

“Tien jaar geleden zijn we begonnen met de verkoop van tweedehands luxe items. We richten ons op high end merken die levenslang meegaan en generaties in de familie blijven."

Luxe tweedehandsboetiek Xupes verkoopt bijzondere items van onder andere Rolex, Chanel, Hermès en Cartier en biedt service en kwaliteit van het hoogste niveau.

“We proberen het imago van tweedehands zodanig te veranderen dat het straks net zo vanzelfsprekend is een gedragen Rolex-horloge of Chanel-tas te kopen als een nieuwe. Daarbij spelen meerdere factoren een rol. Vertrouwen en kwaliteit zijn natuurlijk heel belangrijk. Met onze service proberen we het niveau van de modehuizen te evenaren – daarmee hopen wij mensen aan te spreken die normaal niet geïnteresseerd zijn in tweedehands producten. Zij willen de garantie dat wanneer ze veel geld uitgeven aan iets bijzonders, ze in alle opzichten waar voor hun geld krijgen. Daarom biedt Xupes premium service.”

“Het aanschaffen van een bijzonder product moet een unieke ervaring zijn. Daarom kiezen wij de locatie, omgeving, inrichting en het personeel voor onze boetieks zorgvuldig uit.”

“Het idee dat een luxeproduct per se nieuw moet zijn, is achterhaald. We leven in een tijd waarin we juist producten die al gemaakt zijn moeten koesteren. Bij Xupes proberen we de waarde van tweedehands producten te behouden. Het zijn allemaal dingen die je je hele leven lang bij je wilt houden. Wij concurreren niet met modehuizen, maar vullen ze juist aan. Wanneer iemand een tweedehands Hermès koopt, hoeft er geen nieuwe gemaakt te worden. Dat scheelt energie en grondstoffen. De merken zijn er zelf ook bij gebaat om een bepaalde schaarsheid in stand te houden.”

“De laatste jaren merken we een duidelijke omslag in het denken, waar wij aan hopen bij te dragen. Dat we niet altijd iets nieuws moeten. Dat zien wij als een hele positieve ontwikkeling.”

Credits

Datum

26.04.21

Meer artikelen